Onze houtsoorten

Robinia

Het kronkelige uiterlijk van robinia maakt het geweldig als decoratie of als speeltoestel!

hello banner background image

SPECIFICATIES

Robinia
HoutsoortHardhout
Duurzaamheidsklasse1-2
BomensoortRobinia pseudoacacia
KleurLichtgeel tot blank
HerkomstNoord-Amerika
Geschikt voorBeschoeiing, Omheining

EIGENSCHAPPEN

OVER ROBINIA

Robinia is een houtsoort die afkomstig is, van zoals je zou verwachten, de robinia. Robinia wordt ook wel Europees hardhout genoemd. De houtsoort valt onder duurzaam geteeld hardhout en heeft een zeer hoge weerstand tegen insecten en en houtrot. Robinia valt in duurzaamheidsklasse 1 en is dus ongelofelijk duurzaam, het is zelfs de meest duurzame houtsoort die in ons klimaat kan groeien. Tijdens de groei ontstaan weinig lange stammen, waardoor het moeilijk is om grote lengtes te vinden in de markt. Het hout is zeer populair door de relatief lage prijs en de uitstekende duurzaamheid. 

DUURZAAMHEID

Robinia staat bekend als één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Zo heeft dit hout een levensduur van zo’n 20 tot 25 jaar.

AAN DE SLAG MET ROBINIA

TOEPASSINGEN

Wij zijn een groot fan van robinia als toepassing voor een duikelrek. Op deze manier krijgt het toestel een unieke uitstraling die schitterend past binnen vrijwel elke tuin. Het hout is ook zeer geschikt voor tuinmeubelen, zoals picknicktafels. Verder is Robinia een uitstekende keuze voor beschoeiingen, hekwerken en palen. 

VERWERKING

Let er bij het verwerken van Robinia op dat de kern van het hout over een giftige substantie beschikt en eventueel hoofdpijn/misselijkheid kan veroorzaken. Houd het hout dus buiten bereik van dieren en kinderen tijdens het verwerken. Na verwerking van het hout, verdwijnen de mogelijke effecten.