VLONDER

Mogelijkheden:

Hout

Steen

Composiet

vlonderplanken
Vlonderplanken

INFO

Stel met ons uitgebreide assortiment aan vlonderplanken uw eigen privéterras samen! Een vlonder kan op vele verschillende plekken geplaatst worden, van in uw tuin tot aan de waterkant.

Bekijk ons aanbod aan      terrastegels ->

Mogelijkheden:

Hout

Steen

Composiet

vlonderplanken

INFO

Stel met ons uitgebreide assortiment aan vlonderplanken uw eigen privéterras samen! Een vlonder kan op vele verschillende plekken geplaatst worden, van in uw tuin tot aan de waterkant.

Bekijk ons aanbod aan terrastegels ->

SOORTEN VLONDERPLANKEN

SOORTEN TEGELS

original_houten-vlonder

TIPS & TRICKS

MATERIALEN

Een vlonder maken en/of monteren is goed zelf te doen. Het materiaal dat men hiervoor gebruikt is enorm van belang. Elk materiaal heeft immers zijn eigen voor- en nadelen.

Indien de vlonder veel gebruikt gaat worden, is het verstandig om te kiezen voor een duurzaam materiaal. Voorbeelden hiervan zijn hardhout of composiet. Beide gaan erg lang mee. Hardhout kan zich tevens goed weren tegen schimmels en insecten. Behandeling van hardhout is niet nodig.

Een andere optie is steenschotten. Deze bestaan uit hardhouten planken die met ijzer of staal aan elkaar zijn verbonden. Een vlonder van steenschotten heeft een ruige, natuurlijke look.

Ook kunt u kiezen voor een vlonder van composiet. Composiet is een menging van houtvezels en kunststofvezels. Het heeft de natuurlijke uitstraling van hout, en tegelijkertijd de levensduur en het gemak van kunststof.

ONDERHOUD

Ieder materiaal moet op een andere manier onderhouden worden. Na het leggen van vlonderplanken van composiet hoeft u er bijvoorbeeld bijna niet meer naar om te kijken. Eens per halfjaar de vlonderplanken schoonmaken is ruim voldoende. Hiervoor kunt u gewoon een hogedrukreiniger gebruiken, mits u dit doet met een maximale druk van tachtig bar.

Wanneer u kiest voor een houten vlonderterras, adviseren wij u om deze na het aanleggen direct te behandelen. Zo vormt zich een laagje op de planken dat voorkomt dat het oppervlak glad wordt. Ook is het handig om maandelijks met een harde bezem de vlonder te vegen. Gebruik geen hogedrukspuit om uw terras schoon te maken!

Op een terras van steenschotten kan zich net als op ieder ander materiaal groene uitslag vormen door mosafzetting. Om deze aanslag te verwijderen gebruikt u het best heet water met soda.

VERDUURZAMING

Hout verkleurt van nature naar een grijstint door uv-straling van de zon. U kunt hout schilderen of beitsen om dat te voorkomen, hoewel sommigen zo’n grijze look juist charmant vinden. Het is aan u om te bepalen of u iets tegen de vergrijzing wil doen. Als u voor de geheel natuurlijke uitstraling van hout wilt gaan, hoeft u geen actie te ondernemen.

Terrasplanken van composiet zijn zeer kleur- en tintvast. De planken zijn door- en door dezelfde kleur. Echter, door de invloed van de zon kunnen donker antraciet planken een kleine tint lichter worden door de invloed van de zon. Dit gebeurt na een of twee zomers. Daarna blijft de kleur weer constant.

De structuur van steenschotten is in het algemeen vrij regelmatig, bestaande uit afwisselend donkere en lichtere banen. Door het hout te lakken, behoud je de uitstraling van de steenschotten, zonder dat er een glimmende laklaag zichtbaar is.

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Terrastegels

Onderregels

Onderhoud

Accessoires

Elephant_sfeer_terras_water
Vlonderterras

BESTSELLERS