DOUGLAS HOUT

Voordelig

Kwalitatief

Duurzaam

Veel gebruikt in:

Schuttingen

Vlonders

Blokhutten

Overkapping

Douglas

DOUGLAS HOUT

Voordelig

Kwalitatief

Duurzaam

Veel gebruikt in:

Schuttingen

Vlonders

Overkappingen

Blokhutten

sfeer-basic-41099-geschaafde douglas schermen
Douglas Schutting

HOUTINFO

Douglashout is afkomstig van de Douglasspar en wordt in velerlei toepassingen verwerkt. De combinatie van een moderne uitstraling en de voordelige prijs zorgt voor de grote populariteit bij zowel onze klanten als onszelf!

Kom alles te weten over Douglas Hout ->

SOORTEN PLANKEN

Douglas_balken

TIPS & TRICKS

TOEPASSINGEN

Douglashout is toepasbaar in allerlei constructies. Vooral voor constructies die buiten komen te staan in weer en wind is douglas zeer geschikt. Denk hierin aan; 

  • Vlonders 
  • Veranda’s
  • Overkappingen 
  • Gevelbedekking 
  • Schuttingen 
  • Buitenkeukens 

Douglas hout is natuurlijk gedroogd en wordt in Nederland geproduceerd. Je kunt kiezen voor verschillende afwerkingen, zoals fijn bezaagd of geschaafd. Bij vlonderplanken kan er ook gekozen worden uit het profiel groef/glad en groef/ribbel. 

ONDERHOUD

Het is heel belangrijk dat het bewerken van Douglas hout voorzichtig gebeurd. Denk hierin aan het schroeven en spijkeren van het hout. Er is een kans dat het hout namelijk gaat splijten zodra in gespijkerd of geschroefd gaat worden. Daarom raden wij van Tuinhout.nl aan om voor te boren.

Behandelingen voor de oppervlakte van het hout, zoals verven en beitsen hechten goed op droog douglas hout. 

Uitzwetende harsbehandelingen kunnen later de oppervlaktebehandeling lokaal beschadigen. Het is daarom mogelijk dat een herbehandeling na enkele jaren nodig kan zijn. 

VERDUURZAMING

Om vergrijzing te voorkomen, kan het hout behandeld worden met UV Beschermingsolie, beits of andere middelen. Zo blijft de roze-achtige kleur behouden en is het materiaal beschermd tegen vergrijzen.

VERWERKING

Voor bevestiging zijn roestvrij stalen schroeven nodig. Het looizuur in het hout kan anders vlekken veroorzaken als het in contact komt met staal dat niet roestvast is.

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Palen

Balken

Planken

Deuren

sfeer-basic-Douglas schaduwpergola
Douglas Pergola

BESTSELLERS

DOUGLAS VANUIT HET MAGAZIJN BIJ U THUIS

Vrijwel al ons Douglashout is direct online te bestellen in de webwinkel; u kunt uw Douglashout laten bezorgen, of het natuurlijk bij ons komen afhalen. Heeft u eerst advies nodig, of wilt u een Douglas oplossing laten realiseren door onze specialisten? Kom langs bij Tuinhout.nl en onze experts adviseren u graag!

Douglashout online bestellen: snel geleverd en áltijd de beste prijs!

Bij Tuinhout.nl bestelt u eenvoudig uw Douglashout online; zo bent u er zeker van dat u gegarandeerd de laagste prijs te pakken heeft, dat het douglashout razendsnel geleverd kan worden én dat u kunt rekenen op onze hartelijke service en ondersteuning. Wilt u het douglashout liever afhalen? Dan kan natuurlijk ook! Kom langs in onze mooie en ruim opgezette showroom (zowel binnen als buiten) en bekijk onder het genot van een kopje koffie ons assortiment.