GRENEN TUINHOUT

Klassiek

Voordelig

Kwalitatief

Veel gebruikt in:

Vlonders

Schuttingen

Tuinmeubelen

Gevelbekleding

grenen-schutting-sfeer2
Grenen Schutting

HOUTINFO

Grenen hout heeft een klassieke uitstraling, is voordelig en is bruingeel van kleur. De houtsoort is relatief zacht en daarmee makkelijk te verwerken. Zachtheid zegt echter weinig over de sterkte van het hout, deze is namelijk erg hoog.

Kom alles te weten over Grenen Hout ->

Klassiek

Voordelig

Kwalitiatief

Veel gebruikt in:

Vlonders

Schutting

Gevelbekleding

Tuinmeubelen

grenen-schutting-sfeer2
grenen-sfeer-tuinset

TIPS & TRICKS

TOEPASSINGEN

Grenen is een voordelige houtsoort die veel wordt toegepast. Het hout heeft een klassieke uitstraling en is bruingeel van kleur. De houtsoort is relatief zacht en daarmee makkelijk te verwerken. Zachtheid zegt echter weinig over de sterkte van het hout, deze is namelijk erg hoog. Om deze redenen is Grenen een van onze meest gebruikte houtsoorten.

Grenen wordt gebruikt in:

  • Binnen- en buitenbetimmeringen 
  • Deuren en ramen
  • Vlonders
  • Schuttingen
  • Tuinmeubelen

ONDERHOUD

Onbehandeld grenen kent een levensduur van circa 10-15 jaar. Door het hout te behandelen verleng je niet alleen de levensduur, maar voorkom je ook uitdroging en kromtrekkingen. Ook wordt het hout beschermd tegen schimmels, vocht, UV-licht en houtrot. 


Grenen hout kan behandeld worden met olie, beits (half dekkende beits) en verf (dekkende beits).
Maakt u gebruik van olie bij grenen, zal u dit om de 3 jaar moeten behandelen. Door het hout te behandelen met verf gaat het grenen tuinhout tot wel 12 jaar mee! 

VERDUURZAMING

Naast grenen bieden wij ook grenen thermisch gemodificeerde producten aan.  De levensduur van dit hout is aanzienlijk lang, tot circa 20 jaar. Deze stoombehandeling wordt zonder chemicaliën uitgevoerd, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt!

Na de behandeling heeft het hout een warm bruine kleur die na een tijd mooi vergrijst. 

VERWERKING

Grenenhout is gemakkelijk te verwerken, want in het hout kun je goed zagen, boren en schuren. Daarnaast is het makkelijk om in te spijkeren en schroeven. 

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Palen

Planken

Regels

Schutting

sfeer1
Grenen vlonder

BESTSELLERS