Onze houtsoorten

Red Cedar

Red Cedar is uiterst duurzaam en prachtig. Geweldig voor je gevel!

hello banner background image

SPECIFICATIES

Red Cedar
HoutsoortHardhout
Duurzaamheidsklasse2
BomensoortThuja plicata
KleurGeelbruin tot zalm en chocolade
HerkomstNoord-Amerika
Geschikt voorGevel, Dak

EIGENSCHAPPEN

OVER RED CEDAR

Red Cedar staat bekend als een lichte en duurzame houtsoort. Doordat het erg lastig is om deze houtsoort te impregneren, wordt het vrijwel altijd blank aangeboden. Red Cedar is wat zachter dan hardhout, maar ondanks dit kenmerk is het nog steeds een duurzame keuze die zich gemakkelijk laat verwerken. De olie die van nature aanwezig is in het hout, zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen schimmels en insecten. Daarnaast beschikt het hout over een kaneelachtige geur, waardoor met name motten op afstand blijven. 

DUURZAAMHEID

Red Cedar hout is erg duurzaam. Met duurzaamheidsklasse 2 gaat Red Cedar bij juiste montage met gemak 20 tot 25 jaar mee. 

AAN DE SLAG MET RED CEDAR

TOEPASSINGEN

Deze houtsoort is uiterst geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Red Cedar kan gebruikt worden voor doeleinden als kozijnen, vensterbanken en als gevelbekleding. Door te kiezen voor Red Cedar, weet je zeker dat je jarenlang plezier zult hebben van je constructie. 

VERWERKING

Als je er voor kiest om het hout onbehandeld te laten, kan het zijn dat er een zilvergrijze kleur zal verschijnen na verloop van tijd. Je kunt ervoor kiezen om een olie toe te passen, om het hout verder te beschermen en de natuurlijke kleur te waarborgen.