Onze houtsoorten

Douglas

Onze populairste houtsoort. Douglas is geschikt voor iedereen!

hello banner background image

SPECIFICATIES

Douglas
HoutsoortZachthout
Duurzaamheidsklasse3
BomensoortPseudotsuga menziesii
KleurGeelbruin tot roze
HerkomstNoord-Amerika, Noord-Europa, Australië
Geschikt voorSchutting, Overkapping, Constructie, Vlonder

EIGENSCHAPPEN

UITSTRALING

In ons assortiment treft u veel Douglas hout aan. Het is zeer geliefd vanwege de warme uitstraling en het rustieke karakter. Het kernhout van Douglas heeft meestal een licht geelrood (oranje) kleur die onder invloed van licht en lucht op den duur verkleurt tot oranjebruin. 

Douglas kan in vrijwel elk formaat en elke vorm gezaagd worden. Wanneer Douglas onbehandeld blijft zal de kleur veranderen, met een grijze tint als resultaat.

 

DUURZAAMHEID

Douglas hout gaat zonder behandeling ongeveer 10-15 jaar mee. Het kan zonder behandeling worden gebruikt maar naar wens ook worden geïmpregneerd of gespoten.

AAN DE SLAG MET DOUGLAS

TOEPASSING

Douglashout is toepasbaar in allerlei constructies. Vooral voor constructies die buiten komen te staan in weer en wind is douglas zeer geschikt. Denk daarbij aan vlonders, veranda’s, overkappingen, gevelbekleding, schuttingen en buitenkeukens. Douglashout is natuurlijk gedroogd en wordt in Nederland geproduceerd. Je kunt kiezen voor verschillende oppervlakte afwerkingen zoals fijn bezaagd en geschaafd. Bij vlonderplanken kan er gekozen worden uit het profiel groef/glad en groef/ribbel.

VERDUURZAMING

Om vergrijzing te voorkomen, kan het hout behandeld worden met UV Beschermingsolie, beits of andere middelen. Zo blijft de roze-achtige kleur behouden en is het materiaal beschermd tegen vergrijzen.

 

VERWERKING

Voor bevestiging zijn roestvrij stalen schroeven nodig. Het looizuur in het hout kan anders vlekken veroorzaken als het in contact komt met staal dat niet roestvast is.