VUREN TUINHOUT

Geïmpregneerd

Robuust

Gecertificeerd

Veel gebruikt in:

Vlonders

Blokhutten

Schuttingen

Overkappingen

sfeer-schutting-3
Vuren Schutting

HOUTINFO

Vuren wordt erg veel gebruikt voor allerlei doeleinden. Het is misschien wel de meest bekende houtsoort. Vurenhout heeft haar populariteit te danken aan het feit dat het een betaalbare houtsoort is die zichzelf ook nog eens makkelijk laat verwerken. 

Kom alles te weten over Vuren Hout ->

Geimpregneerd

Robuust

Duurzaam

Veel gebruikt in:

Vlonders

Blokhutten

Schutting

Overkapping

Sfeer
Elephant_sfeer_terras_Vuren_groen

TIPS & TRICKS

TOEPASSINGEN

Vuren is goede houtsoort om te gebruiken als constructiehout voor binnen en blokhutten voor buiten. Daarnaast wordt vuren tuinhout vaak gebruikt in: 

  • Vlonders 
  • Schuttingen 
  • Overkappingen 
  • Trappen 
  • Constructiehout 
  • Blokhutten 

Tuinhout.nl biedt een uitgebreid aanbod aan van vuren tuinhout. Van geïmpregneerde vuren tuinschermen tot vuren ramen, wij hebben het beste aanbod tegen de beste prijs!

ONDERHOUD

Om de levensduur van vuren te verlengen zijn er verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan het behandelen van het hout met beits, olie en lak. Het voordeel van vuren hout is dat het zeer goed en gemakkelijk te behandelen is. 

Er is een mogelijkheid dat er in het hout kwasten en harszakken kunnen voorkomen. Dit zijn voormalige zijtakken die aan de hoofdstam hebben vastgezeten. 

Kwasten zijn in de meeste gevallen geen enkel probleem bij vuren hout toepassingen. Daarnaast is het tuinhout goed te zagen, boren, frezen en schuren. Ook is valt er goed te spijkeren en te schroeven. 

VERDUURZAMING

Er zijn verschillende manieren om hout te verduurzamen. Zo is er groen geïmpregneerd vuren tuinhout en  bruin geïmpregneerd vuren hout.

Daarnaast bieden wij van Tuinhout.nl ook thermisch gemodificeerd vuren tuinhout aan.

Het thermomodificatieproces zorgt er voor dat hars en andere niet gewenste extracten bij zeker 200 °C uit het hout verwijderd wordt. Ook wordt het cellulose gekristaliseerd. Dankzij dit duurzame thermomodificatieproces is de levensduur verlengt naar klasse 1-2. Nu gaat het vuren hout zeker 25 jaar mee.

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Palen

Planken

Regels

Schutting

Sfeer
Vuren tuinscherm

BESTSELLERS

VUREN VANUIT HET MAGAZIJN BIJ U THUIS

Vrijwel al ons Vurenhout is direct online te bestellen in de webwinkel; u kunt uw Vurenhout laten bezorgen, of het natuurlijk bij ons komen afhalen. Heeft u eerst advies nodig, of wilt u een Vuren oplossing laten realiseren door onze specialisten? Kom langs bij Tuinhout en onze experts adviseren u graag!

Vurenhout online bestellen: snel geleverd en áltijd de beste prijs!

Bij Tuinhout.nl bestelt u eenvoudig uw Vurenhout online; zo bent u er zeker van dat u gegarandeerd de laagste prijs te pakken heeft, dat het vurenhout razendsnel geleverd kan worden én dat u kunt rekenen op onze hartelijke service en ondersteuning. Wilt u het vurenhout liever afhalen? Dan kan natuurlijk ook! Kom langs in onze mooie en ruim opgezette showroom (zowel binnen als buiten) en bekijk onder het genot van een kopje koffie ons assortiment.