EIKEN TUINHOUT

Klassiek

Zeer sterk

Kwalitatief

Veel gebruikt in:

Vlonders

Blokhutten

Schuttingen

Overkappingen

Alles-over-eikenhout

HOUTINFO

Eiken is een prachtige houtsoort die door veel mensen wordt geliefd. De houtsoort valt in een wat hogere prijsklasse, maar daar krijg je heel veel voor terug. De kleur van het kernhout is geelbruin tot donkerbruin. Eikenhout is sterk, vrij hard en uiterst betrouwbaar.

Kom alles te weten over Eiken Hout ->

Klassiek

Zeer sterk

Kwalitatief

Veel gebruikt in:

Vlonders

Schutting

Blokhutten

Overkapping

Alles-over-eikenhout
sfeer-eiken-kapschuur2

TIPS & TRICKS

TOEPASSINGEN

Eiken is een prachtige houtsoort die door veel mensen wordt geliefd. De houtsoort valt in een wat hogere prijsklasse, maar daar krijg je heel veel voor terug. De kleur van het kernhout is geelbruin tot donkerbruin. Eikenhout is sterk, vrij hard en uiterst betrouwbaar. Doordat het eikenhout zo sterk is, wordt het vaak buiten toegepast op: 

  • Tuinhuizen 
  • Overkapping 
  • Schuur
  • Tuinpoort 

Het hout laat zich redelijk gemakkelijk verwerken en afwerken. 

 

ONDERHOUD

Het eikenhout is een onwijs duurzame soort hout, daardoor gaat het hout tussen de 20 -25 jaar mee. Door het eiken hout te behandelen met beits en olie is het hout beter beschermt tegen weer en wind. Echter wordt daar niet vaak gebruik van gemaakt, omdat het hout juist bekend staat om haar natuurlijke uitstraling. 

Deze uitstraling is robuust en erg natuurlijk doordat het hout ‘werkt’. Bij eikenhout kan het namelijk voorkomen dat er scheuren kunnen ontstaan in het hout. De liefhebbers van eikenhout houden van deze manier van ‘werken’ van het hout.  De landelijke uitstraling wordt zo namelijk nog meer benadrukt. 

VERDUURZAMING

Het is belangrijk om te weten dat tijdens het monteren bij eikenhout gebruik gemaakt wordt van roestvrij stalen materialen. 

Er is namelijk in eikenhout veel looizuur aanwezig. Dit kan ervoor zorgen dat er lelijke vlekken ontstaan zodra het looizuur in aanmerking komt met metaal dat niet roestvast is.

Daarnaast kan eikenhout ook gebeitst en gelakt worden. Dit gebeurd eigenlijk weinig, want het hout staat juist bekend om haar vergrijsde kleur en de werking van de natuurlijke uitstraling. 

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Palen

Planken

Regels

Dakbeschot

Sfeer-composiet-dekdelen-met-co-extrusie
Eiken vlonder

BESTSELLERS