HARDHOUT

A-Kwaliteit

Duurzaam

Lange Levensduur

Veel gebruikt in:

Schuttingen

Vlonders

Beschoeiingen

Gevelbekleding

sfeer-basic-14363-hardhouten schermen
Hardhout schutting

HOUTINFO

Hardhout is een houtsoort die onwijs duurzaam is. Het hout komt van de loofboom en dus niet van de naaldboom. Het is niet vanzelfsprekend dat hardhout ook daadwerkelijk hard hout is. Er is namelijk ook zachthout in hardhout.

Kom alles te weten over Hardhout ->

A-Kwaliteit

Duurzaam

Lange levensduur

Veel gebruikt in:

Schuttingen

Vlonders

Beschoeiing

Gevelbekleding

Sfeer-hillhout-14407-Hardhouten spijlenhek2

SOORTEN PALEN

SOORTEN PLANKEN

sfeer-hillhout-hardhout

TIPS & TRICKS

TOEPASSINGEN

Hardhout is te herkennen aan de roodbruine kleur die een warme uitstraling geeft. Bij Tuinhout.nl bieden wij verschillende soorten hardhout aan tegen de beste prijs. Hardhout kan in veel verschillende projecten worden toegepast. 

Hardhout wordt gebruikt in:

  • Gevelbedekking
  • Damwand-/ beschoeiing
  • Vlonder 
  • Terras
  • Schuttingen

ONDERHOUD

Om de levensduur van hardhout te verlengen is het mogelijk om het hout te behandelen met olie en beits. Houtolie trekt in het hout en is bedoeld als voeding voor het hout. De beits trekt minder diep in het hout en blijft meer op de oppervlakte van het hardhout. Dit zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen UV-licht en weersomstandigheden. 

Gebruik geen hogedrukreiniger op het hardhout. Via deze manier wordt de toplaag weggevaagd met natuurlijke bescherming. Dit zal resulteren in het feit dat het hardhout minder lang mee zal gaan. 

VERDUURZAMING

Hardhout kent een hoge duurzaamheidsklasse, namelijk duurzaamheidsklasse 1/2. Dit betekent dat het hout zowel in de grond of erboven tot 25 jaar of langer meegaat. Het hout zal veranderen van roodbruin naar donkerrood of chocoladebruin.

VERWERKING

Vaak is hardhout moeilijk handmatig te bewerken door de harde structuur van het hout. Wilt u boren of schroeven in het hout toepassen? Dan adviseren wij u om voor te boren in het hout. We raden het af om in hardhout te lijmen. 

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD

Palen

Planken

Regels

Accoya

sfeer-basic-Steigerplank Midden-Europees vuren
Hardhout vlonder

BESTSELLERS