Onze houtsoorten

Bangkirai

Bangkirai is perfect; het is sterk en het gaat lang mee!

hello banner background image

SPECIFICATIES

Bangkirai
HoutsoortHardhout
Duurzaamheidsklasse2
BomensoortShorea laevis
KleurDonkergeel tot lichtbriun
HerkomstZuidoost-Azië
Geschikt voorVlonder, Schutting

EIGENSCHAPPEN

OVER BANGKIRAI

Bangkirai is een zware houtsoort met een massa van 850 tot 1400 kg per m3. Het is een houtsoort met een fijne structuur en weinig noesten en kwasten. Afgezien van soms voorkomende pinholes, kleine harszakjes en enkele oppervlaktescheurtjes is het hout nagenoeg foutvrij. Het heeft een geelbruine kleur, die door de weersinvloeden langzaam zal vergrijzen als het niet behandeld wordt.

 

DUURZAAMHEID

Bangkirai is zeer duurzaam en valt onder duurzaamheidsklasse 2. Het hout heeft een levensduur van 15-25 jaar.

AAN DE SLAG MET BANGKIRAI

TOEPASSINGEN

Vanwege de fijne structuur wordt deze houtsoort veelal toegepast voor schuttingen en vlonders. Door de sterkte en duurzaamheid is het ook zeer geschikt voor het aanleggen van damwanden, steigers en zware constructies.

VERWERKING

Ondanks de hardheid van Bangkirai is het vrij goed af te korten, te zagen en te schaven. Het is wel aan te raden om het hout voor te boren als het vastgeschroefd moet worden. Daarnaast adviseren wij altijd om RVS schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken, dit voorkomt vlekken op het hout. Om het hout te behandelen kan het beste een olie worden gebruikt, dit zorgt voor behoud van de kleur en voorkomt droogtescheurtjes.

bankirai-met-groeven