Onze houtsoorten

Accoya

Dit is een houtsoort met eindeloze mogelijkheden! 

hello banner background image

SPECIFICATIES

Accoya
HoutsoortZachthout
Duurzaamheidsklasse1
BomensoortPinus radiata
KleurLichtgeel tot blank
HerkomstEuropa
Geschikt voorVlonder, Gevel

EIGENSCHAPPEN

OVER ACCOYA

Accoya is hout, maar niet zoals je gewend bent. Met behulp van het acetylatieproces, een gepatenteerde technolgie, gaat Accoya gegarandeerd mee voor 50 jaar boven de grond en 25 jaar in de grond of in zoetwater. De verbeterde dimensiestabiliteit verdubbelt de levensduur van coating, een zeer vooruitstrevende technologie dus! De prestaties van geacetyleerd hout zijn uitzonderlijk betrouwbaar. Accoya gemodificeerd hout is een toonaangevende houtsoort die op vele manieren toegepast kan worden. Accoya is op dit moment de enige houtsoort met het Cradle to Cradle Gold certificaat en is daarmee een uitstekende optie voor circulair bouwen.

 

HET ACETYLATIEPROCES

Het hout wordt verkregen in FSC® gecertificeerde bossen in landen als Nieuw-Zeeland, maar het hout wordt op Nederlandse bodem gemaakt tot wat het is. Dit wordt gedaan door het toepassen van acetylatie, een milieuvriendelijke houtmodificatie technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat snelgroeiend naaldhout de eigenschappen krijgt van het allerbeste, tropische hardhout dat verkrijgbaar is op de markt. Op deze manier ontstaat er een krachtig en duurzaam materiaal met een natuurlijke schoonheid.

AAN DE SLAG MET ACCOYA

MONTAGE

Voor de montage is het van belang dat je gebruik maakt van RVS nagels of schroeven, dit omdat er anders een chemische reactie met het hout kan ontstaan. Indien dit product onbehandeld wordt toegepast, kan er blauwschimmel op het oppervlak ontstaan. Dit heeft verder geen nadelige gevolgen voor de duurzaamheid. Indien je dit storend vindt, kun je ervoor kiezen om een transparante coating toe te passen.

 

TOEPASSING

Dit product wordt met name toegepast voor kozijnen, ramen, deuren, gevelbekleding en vlonders. Maar de mogelijkheden zijn in principe eindeloos!

Haven-Resized-1-1024x652