thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Tuinhout Laagste Prijs Garantie

Plank douglas geschaafd, 1.6 x 14 x 300 cm

thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Tuinhout Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Plank douglas geschaafd, 1.6 x 14 x 300 cm
SKU nummers: TH12.16300

Stevige planken van de duurzame houtsoort Douglas! Een sterke houtsoort met een rustieke uitstraling. 

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste kwaliteit planken voor uw project? Dan bent u aan het juiste adres! Onze glad geschaafde planken zijn geschikt voor uw schutting of voor het maken van een mooi tuinmeubel. De planken zijn glad geschaafd, gedroogd en kernvrij gezaagd waardoor de kans op scheuren veel kleiner is. Doordat de planken gedroogd zijn, hebben deze planken relatief weinig werking en zijn deze goed te monteren.

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout is stevig en werkt minimaal, ook onder weersinvloeden. Het hout komt uit Europa, is een duurzame keuze en gaat circa 15 jaar mee. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Het Douglas hout heeft van nature een roze-achtige, warme kleur die onder invloed van het weer vergrijst.

 

Verwerking

Omdat het douglas hout een harde houtsoort is, is het belangrijk om bij de verwerking ervan met een paar puntenrekening te houden. Bij het schroeven en spijkeren bestaat er een kans dat het hout gaat splijten. Wij raden aan om schroeven voor te boren, of schroeven te gebruiken met een boorpunt. De houtsoort Douglas is goed te verwerken met gereedschap. Let op dat je scherp gereedschap gebruikt (vooral in de richting van de nerf). Verder is Douglas eenvoudig te bewerken met zaag, frees of schaaf. Om de levensduur van het hout te verlengen en de kleur te behouden kan er gebruik gemaakt worden van een buitenbeits. Behandel circa elke 5 jaar het hout met buitenbeits om de optimale kleur te behouden en levensduur te verlengen.

 

Product eigenschappen

Douglas is een zeer bekende, mooie en populaire houtsoort, dit hout staat bekend om zijn mooie warme kleur en door de mooie vergrijzing die zal ontstaan. Houd er rekening mee dat dit hout bij warm weer zal krimpen en bij vochtig weer zal uitzetten. Door deze werking kan het hout ook sneller kromtrekken of zelfs torderen. We adviseren om het hout niet in de zon te bewaren maar zo snel mogelijk te verwerken. Wanneer dit hout wordt geleverd, kan het zijn dat het vers is en hierdoor nog veel vocht bevat. Schrikt u daarom niet wanneer u schimmelplekken ziet, deze plekken zullen door de weersinvloeden vanzelf verdwijnen. Wanneer u de mooie douglaskleur wilt behouden, kunt u dit hout smeren met een lazuur in douglaskleur.

 

Specificaties

  • Lengte: 3000 mm
  • Dikte: 16 mm
  • Breedte: 140 mm
  • Houtsoort: Douglas
  • Afwerking: Geschaafd
  • Verduurzaming: Onbehandeld
  • Type: Plank
  • Levensduur: 10-15 jaar
#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Specificaties
Algemeen
ID
29953
EAN
8717209313412
Type
Plank
Type hout
Zachthout
Houtsoort
Douglas
Afwerking
Geschaafd
Verduurzaming
Onbehandeld
Keurmerk
EUTR
Dimensies & Maten
Dikte mm
16 mm
Lengte mm
3000 mm
Breedte mm
140 mm
Vergelijk met soortgelijke producten
Andere klanten kochten of bekeken ook